- Home
- Despre noi
- Media
FLOTEX 19
În perioada 07.10 - 18.10.2019, o delegație din cadrul Direcției Hidrografice Maritime Constanța a participat la exercițiul Dynamic Mariner /Flotex 19, un exercițiu de tip LIVEX, condus de NATO, având ca obiectiv certificarea Forțelor Navale Spaniole.
....citeste mai mult.
NUSRET 19
Nava Maritimă Hidrografică „Alexandru Cătuneanu” participă, în perioada 02-22 octombrie 2019, la Exercițiul multinațional de lupta contra minelor NUSRET 19, in Canakkale, Turcia.
....citeste mai mult.
Vizita Serviciului Hidrogarfic Elen
În perioada 17-19 septembrie 2019 Direcția Hidrografică Maritimă a primit vizita delegatiei Serviciului Hidrografic Elen condusă de Contraamiral Dimitrios EVANGHELIDIS.
....citeste mai mult.
Cadet în forțele navale
În perioada 2-7 septembrie 2019 a avut loc la Constanța, cea de-a II-a ediție a programului „Cadet în Forțele Navale”. Programul a fost organizat de Statul Major al Forțelor Navale prin Direcția Hidrografică Maritimă, cu sprijinul Primăriei Comunei Ciurea, judetul Iasi.
....citeste mai mult.
În perioada 10-14.06.2019, în cadrul Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” s-a desfășurat Cursul de specializare în domeniul „Port Assessement”.
....citeste mai mult.
NATO SHIPPING WORKING GROUP 19
În perioada 06.05-10.05.2019, Căpitan Comandor ing. Mihai-Dănuţ DRIMUŞ şi Locotenent Comandor ing. Ovidiu Ciprian ANTIM din cadrul Direcţiei Hidrografice Maritime, au participat la reuniunea Grupului de lucru NATO pentru coordonare şi cooperare cu autorităţile civile în domeniul naval – NATO Shipping Working Group 19 (NSWG 19), găzduit de Marina Belgiană, CC Mar – Kwartier LTZ Victor BILLET în oraşul Brugge.
....citeste mai mult.
Curs validare ENC
În perioada 01.04.2019 - 12.04.2019 Pcc.dr. ŞTEFĂNESCU Diana a participat în localitatea Genova – Italia, la Cursul Internaţional pentru Validarea Hărţilor Electronice de Navigaţie, ţinut la sediul Institutului Hidrografic al Marinei Italiene.
....citeste mai mult.
NATCAT/AMSG
În perioada 16.01-24.01.2019, Căpitan Comandor ing. Mihai-Dănuţ DRIMUŞ şi Locotenent Comandor ing. Ovidiu Ciprian ANTIM din cadrul Direcţiei Hidrografice Maritime, au participat la grupurile de lucru NCAGS and AWNIS Training Coordination Advisory Team - NATCAT şi
....citeste mai mult.
Conferință delimitări maritime
În perioada 06.12—07.12.2018 locțiitorul Direcției Hidrografice Maritime - Cdor. ing. Sorin GRECU și Cpt. ing. Radian TRUFAȘU au participat la Conferința Internațională în domeniul delimitărilor maritime, eveniment ce s-a desfășurat în capitala Franței, Paris.
....citeste mai mult.
Exercițiul Dynamic Master 2018
În perioada 26.11.2018 - 07.12.2018, Căpitan Comandor ing. Mihai-Dănuț DRIMUȘ și Locotenent Comandor ing. Ovidiu Ciprian ANTIM din cadrul Direcţiei Hidrografice Maritime, au participat la exercițiul de tip CPX DYNAMIC MASTER 2018
....citeste mai mult.
Conferinţă Tehnică (TC03)
În perioada 23-25.10.2018, Pcc dr. ŞTEFĂNESCU Diana a participat la a treia Conferinţă Tehnică (TC03) organizată de Centrul Internațional pentru Hărți Electronice de Navigație (IC-ENC) la Bristol, UK.
....citeste mai mult.
Curs validare ENC
În perioada 06.08.2018 - 17.08.2018 Pcc NECULAE Alexandru-Ionuţ a participat în localitatea Taunton – Marea Britanie, la cursul pentru validarea hărţilor electronice de navigaţie, ţinut în sediul Oficiului Hidrografic al Marii Britanii.
....citeste mai mult.
SC20 Bristol UK
În perioada 16.07 – 19.09.2018 Pcc ing. NECULAE ALEXANDRU IONUŢ a participat la cea de-a 20-a reuniune a Comitetului Director al Centrului Internaţional pentru Hărţi Electronice de Navigaţie (SC20), având ca scop stabilirea principalelor activităţi pentru anul 2019 şi creşterea capabilităţilor de validare şi suport tehnic. Reuniunea s-a desfăşurat la Bristol, în Marea Britanie.
....citeste mai mult.
Exercițiul CPX SNOW MASTER 2018
În perioada 28.05.2018 - 01.06.2018, Căpitan Comandor ing. Mihai-Dănuț DRIMUȘ și Locotenent Comandor ing. Ovidiu Ciprian ANTIM din cadrul Direcţiei Hidrografice Maritime, au participat la exercițiul CPX SNOW MASTER 2018 organizat de către Eguermin (Ecole de Guerre des Mines) în Oostende, Belgia.
....citeste mai mult.
A XIV-A REUNIUNE A GRUPULUI DE LUCRU PENTRU SIGURANȚA NAVIGAȚIEI ÎN MAREA NEAGRĂ ȘI MAREA AZOV
Direcția Hidrografică Maritimă va fi gazda celei de-a XIV-a reuniuni a grupului de lucru pentru siguranța navigației în Marea Neagră și Marea Azov (BASWG), în perioada 3-4 mai. Evenimentul se desfășoară o dată la doi ani și este organizat, prin rotație, de statele membre regionale (Georgia, Turcia, Bulgaria, România, Federația Rusă și Ucraina).
....citeste mai mult.
Cursul de Instruire în domeniul Hidrografiei categoria B
În perioada 06.11.2017- 23.02.2018, Cpt. Ing. Laurențiu-Florin Constantinoiu a participat la Cursul de Instruire în domeniul Hidrografiei, categoria B, recunoscut de Organizația Internațională de Hidrografie (IHO), în cadrul FOST HM (Flag Officer Sea Training Hydrography and Meteorology), baza navală HMS DRAKE, Marea Britanie.
....citeste mai mult.
Atelier de lucru pentru producerea, verificarea și validarea hărților electronice de navigație
În perioada 1.10.2017- 7.10.2017 Pcc ing. Neculae Alexandru a participat la atelierul de lucru pentru producerea, verificarea și validarea hărților electronice de navigație organizat de Comisia Hidrografică pentru Marea Mediterană și Marea Neagră (MBSHC) organizație ce reunește state costiere de la Marea Mediterană și Marea Neagră.
....citeste mai mult.
Atelier de lucru pentru delimitarea granițelor maritime
În perioada 26.11.2017 – 2.12.2017 Pcc ing. Neculae Alexandru a participat în localitatea Istanbul – Turcia la atelierul de lucru pentru delimitarea granițelor maritime organizat de Comisia Hidrografică pentru Marea Mediterană și Marea Neagră (MBSHC) organizație ce reunește state costiere de la Marea Mediterană și Marea Neagră.
....citeste mai mult.
Cursul de bază privind sistemul aliat mondial de informații de navigație
În perioada 23.10.2017 - 27.10.2017, un ofiţer din cadrul Direcţiei Hidrografice Maritime, a participat la Cursul de bază privind sistemul aliat mondial de informații de navigație (AWNIS - Allied Worldwide Navigation Information System), organizat la Centrul de excelență în lupta antimină (COE - NMWS) în Oostende, Belgia.
....citeste mai mult.
Comandorul Cătuneanu - personalitate marcantă a hidrografiei românești
Direcţia Hidrografică Maritimă a organizat miercuri, 23 noiembrie 2016, simpozionul cu tema „Viaţa şi personalitatea comandorului Alexandru Cătuneanu”, pentru a marca un veac de la trecerea în nefiinţă a celui care a pus bazele Hidrografiei în România şi a realizat prima hartă românească a Coastei României de la Marea Neagră, lucrare premiată cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris, din anul 1900.
....citeste mai mult.
Direcţia Hidrografică Maritimă, 90 de ani de la înfiinţare
La 23 februarie 2016 Direcţia Hidrografică Maritimă a sărbătorit 90 de ani de la înființare.
....citeste mai mult.
Cursul Regional de Hidrografie şi Guvernanţă Hidrografică
În perioada 03-14 noiembrie 2014, România a găzduit, la Constanţa, primul curs regional de instruire hidrografică.
....citeste mai mult.
Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Hidrografice Internaţionale (OHI)
În perioada 06-10 octombrie 2014 s-a desfăşurat, la Monaco, cea de-a 5-a Conferinţă Hidrografică Internaţională Extraordinară, cu participarea tuturor statelor lumii, membre OHI.
....citeste mai mult.
Campania de cercetare hidrografică, oceanografică şi topo-geodezică
În perioada mai-septembrie 2014 s-a desfăşurat campania de cercetare hidrografică, oceanografică şi topo-geodezică, unde specialiştii Direcţiei Hidrografice Maritime au efectuat studii şi măsurători ample, cuprinzând zonele Constanţa, Mangalia, Sf. Gheorghe şi Sulina.
....citeste mai mult.
Reuniunea Grupului de Lucru pentru Siguranţa Navigaţiei în Marea Neagră şi Marea Azov (BASWG)
În perioada 03-04 iunie 2014, Direcţia Hidrografică Maritimă, in calitate de autoritate naţională în domeniul hidrografiei maritime, a reprezentat România, ca stat membru al Organizaţiei Hidrografice Internaţionale (OHI)
....citeste mai mult.
Vizită de documentare la Mine Warfare Data Centre (MWDC) din Baza Navală Erdek Turcia
În perioada 23.06.2014 - 27.06.2014, o delegaţie format din doi ofiţeri din cadrul Direcţiei Hidrografice Maritime, a efectuat a vizită de documentare la Mine Warfare Data Centre ( MWDC) din Baza Navală Erdek Turcia.
....citeste mai mult.
HIDROGRAFIA ŞI ŞTIINŢELE MĂRII LA 88 DE ANI DE LA ÎNFIINŢAREA DIRECŢIEI HIDROGRAFICE MARITIME
Vineri, 21 februarie 2014, a avut loc la sediul Direcţiei Hidrografice Maritime workshop-up cu tema "Hidrografia şi ştiinţele mării", la care au participat specialişti din domeniul cercetării marine de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa", Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în domeniul biologiei şi geo-ecologiei marine GeoEcoMar, Universiteta "Ovidius", Universitatea Maritimă din Constanţa,
....citeste mai mult.
Vizita de documentare
Vizita delegatiei Oficiului Hidrografic al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Direcția Hidrografică Maritimă.
....citeste mai mult.
Campanie de cercetare oceanografică, hidrografică şi topo-geodezică
În perioada iulie-septembrie 2013 s-a desfăşurat campania de cercetare oceanografică, hidrografică şi topo-geodezică, unde specialiştii Direcţiei Hidrografice Maritime au efectuat studii şi măsurători ample, cuprinzând zonele Sulina, Sf. Gheorghe şi Gura Portiţei.
....citeste mai mult.
Conferinţa Asociaţiei Internaţionale de Cartografie
În perioada 26 – 30 august 2013 s-a desfăşurat la Dresda, Germania, cea de-a 26-a Conferinţă a Asociaţiei Internaţionale de Cartografie.
....citeste mai mult.
HIDROGRAFIA ÎN SPRIJINUL ECONOMIEI ALBASTRE
În data de 21 iunie 2013 la sediul DHM, cu ocazia Zilei Mondiale a Hidrografiei, a avut loc simpozionul cu tema HIDROGRAFIA ÎN SPRIJINUL ECONOMIEI ALBASTRE.
....citeste mai mult.
Prima hartă electronică de navigație (ENC) validată
În anul 2012 a fost validată de către Centrul Internaţional pentru Hărţi Electronice de Navigaţie (IC-ENC) prima hartă de navigație electronică românească.
....citeste mai mult.
Top